Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία ψυχοθεραπείας;

Η ατομική συνεδρία διαρκεί μία ώρα. Η οικογενειακή συνεδρία διαρκεί μιάμιση ώρα. Η συνεδρία ζεύγους διαρκεί μιάμιση ώρα.

Πόσο κοστίζει μία συνεδρία ψυχοθεραπείας;

Αν θέλεις να ενημερωθείς για το κόστος της συνεδρίας επικοινώνησε μαζί μου στο τηλέφωνο 215 50 54 842 ή στο email despoina@despoinabiniori.gr.

Πόσο συχνά θα έρχομαι στον ψυχολόγο;

Προτείνω οι ατομικές συνεδρίες να γίνονται μία φορά κάθε εβδομάδα σε σταθερή μέρα και ώρα, αλλά αν δυσκολεύεσαι μπορούμε να κάνουμε μία συνάντηση κάθε δύο εβδομάδες. Προτεραιότητα είναι η δική σου ανάγκη και διαθεσιμότητα.

Για πόσο καιρό θα επισκέπτομαι τον ψυχολόγο;

Αυτό έχει να κάνει με τις προσωπικές ανάγκες κάθε θεραπευόμενου. Μπορεί κάποιος να κάνει όσες συνεδρίες επιθυμεί. Σε γενικές γραμμές ένα συγκεκριμένο αίτημα για συμβουλευτική χρειάζεται περίπου 12 συνεδρίες. Η ψυχοθεραπεία είναι μία μακροχρόνια διαδικασία με ελάχιστο χρόνο ολοκλήρωσης τα 4 χρόνια.

Μπορώ να πληρώσω με πιστωτική ή με χρεωστική κάρτα μέσω POS;

Ναι, μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική ή με χρεωστική κάρτα. Το τερματικό που διαθέτω έχει τη δυνατότητα αποδοχής όλων των καρτών (Visa, MasterCard™, American Express®, Diners, Discover, UnionPay).

Πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τα προσωπικά μου θέματα στον ψυχοθεραπευτή;

Στις συνεδρίες μας ισχύει το απόρρητο, το οποίο προστατεύει ό,τι πεις μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από ορισμένες ακραίες περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή σου ή η ζωή κάποιου άλλου.

Πρέπει να τα λέω όλα στον θεραπευτή μου;

Δεν χρειάζεται να τα λες όλα στον θεραπευτή σου. Έχεις κάθε δικαίωμα να κρατάς για τον εαυτό σου πράγματα που δεν είσαι έτοιμος να πεις. Εσύ διαλέγεις το πότε θα μιλήσεις για κάτι. Στόχος είναι σιγά σιγά να αισθανθείς άνετα, και να λάβεις βοήθεια για αυτά που σε απασχολούν.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία; Ποια ψυχοθεραπευτική μέθοδο εφαρμόζετε;

Μπορείς να διαβάσεις τι είναι η ψυχοθεραπεία και ποια είναι η μέθοδος που εφαρμόζω εδώ.

Μπορώ να κάνω ψυχοθεραπεία μέσω Skype;

Ναι, έχεις αυτή τη δυνατότητα. Επικοινώνησε μαζί μου για να ενημερωθείς περαιτέρω και να κλείσουμε ένα ραντεβού μέσω Skype.

Έχω διαγνωστεί με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Σε τι μπορεί να με βοηθήσει ένας ψυχολόγος;

Ο ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να ελέγξεις τις σκέψεις και τις ρουτίνες που έχεις αναπτύξει προκειμένου να κατευνάζεις το άγχος σου. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις από πού προέρχονται όσα αισθάνεσαι και τι σου συμβαίνει. Μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστείς και με κάποιον ψυχίατρο παράλληλα με την δική μας συνεργασία.

Έχω διαγνωστεί με διαταραχή της διάθεσης. Σε τι μπορεί να με βοηθήσει ένας ψυχολόγος;

Ένας ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις από που προέρχεται η δυσκολία σου να ρυθμίσεις την διάθεση σου. Επίσης μπορεί να σε βοηθήσει, αν το επιθυμείς, να βρεις σιγά σιγά τρόπους να αλλάξεις κάποια πράγματα, ώστε να δεις με μια πιο αισιόδοξη και ρεαλιστική ματιά τη ζωή. Στις διαταραχές της διάθεσης είναι πολύ συχνά απαραίτητη η συνεργασία και με έναν ψυχίατρο.

Έχω διαγνωστεί με κάποια ψυχιατρική διαταραχή. Σε τι μπορεί να με βοηθήσει ένας ψυχολόγος;

Ο ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις την φύση της διάγνωσης που έχεις λάβει και να καταλάβεις από που προέρχεται. Επίσης μπορεί να σε στηρίξει ψυχολογικά και για θέματα που δεν έχουν σχέση με την διάγνωση σου. Μικρές αλλαγές πρακτικές και συναισθηματικές μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις καλύτερη την καθημερινότητα σου και να σε απελευθερώσουν από τα συμπτώματα.  Ανάλογα με την συγκεκριμένη διάγνωση, η βοήθεια που μπορεί να λάβει κάποιος είναι διαφορετική. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να συνεργαστείς παράλληλα και με έναν ψυχίατρο.