ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής για οικογένειες

Η οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία μας έχει μάθει ότι τα μη λειτουργικά οικογενειακά μοτίβα και η αναποτελεσματική επικοινωνία μέσα σε μία οικογένεια κάποιες φορές εκφράζεται μέσα από κάποια ψυχολογικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίζει ένα μέλος ή και περισσότερα μέσα στην οικογένεια. Το μέλος αυτό γίνεται θα λέγαμε ο βασικός εκφραστής της δυσλειτουργίας του οικογενειακού συστήματος.

Μέσα στην οικογενειακή θεραπεία αναγνωρίζονται τα ψυχολογικά συμπτώματα  ως σήματα για να αλλάξει κάτι που ταλαιπωρεί όλη την οικογένεια και όχι σαν μια ασθένεια του ενός ατόμου.

Οι συνεδρίες οικογένειας βοηθούν τα μέλη μιας οικογένειας να επικοινωνούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο, να επεξεργαστούν μια καινούρια κατάσταση ζωής ή επιλογής της οικογένειας ή ενός μέλους της οικογένειας.

Πολλές φορές μέσα στην οικογένεια υπάρχουν συγκρούσεις που έρχονται από ξεπερασμένους ρόλους, άκαμπτα όρια ή έλλειψη ορίων και μή λειτουργικά μοτίβα συμπεριφοράς. Στις συνεδρίες οικογένειας τα μέλη της οικογένειας μαθαίνουν να ακούν και να σέβονται, ο ένας τον άλλο.

Κάτι πολύ σημαντικό που γίνεται σε αυτές τις συνεδρίες είναι ότι τα μέλη της οικογένειας μαθαίνουν να ακούν τον εαυτό τους και να μην χάνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της οικογένειας.

Σιγά σιγά βλέπουν ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός άνθρωπος, που θα κάνει την δική του διαδρομή και η οικογένεια θα είναι εκεί σαν καταφύγιο, σαν αγκαλιά, σαν πηγή ενθουσιασμού, μοιράσματος και χαράς, αλλά όχι σαν εμπόδιο.

 

Διάρκεια

Κάθε συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

Χώρος

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο γραφείο της ψυχοθεραπεύτριας Δέσποινας Μπινιώρη στην Αθήνα.

Διεύθυνση

Η διεύθυνση του γραφείου είναι Ιωσήφ των Ρωγών 9, 11743 Αθήνα, κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κλείσε ραντεβού

Για να κλείσεις ραντεβού κάλεσε στο τηλ. 215 5054 842.